Top 10 mesta koje treba videti i iskusiti u Minhenu

Nakon Berlina i Hamburga, Minhen je treći po veličini grad Nemačke; broji 2 miliona stanovnika. Smešten je na reci Izar, severno od bavarskih Alpa. Minhen je moderan i kosmopolitski grad sa dugom tradicijom i starom arhitekturom.

Nemačka je poslednjih godina omiljena zemlja među Srbima za odmor i život, a grad Minhen naročito. nike x fragment Zbog Oktobarfesta, omiljen je među belosvetskim pivopijama.

Glavni grad Bavarske pokrajine – Minhen

Klima u Minhenu je kontinentalna, znači, leta su topla i prijatna dok su zime hladne i oštre. asics basket Prvi pomen o Minhenu se vezuje za 6. vek nove ere, a 10. i 11. nike pas cher 2017 vek su periodi iz koga samo ime grada i potiče. Apud Munihen je ime manastira koji su tada benediktanski monasi oformili. nike soldes running U korenu reči Minhen (Münich) se krije reč mönch koja u prevodu znači monah. Renesansa i barok su periodi kada Minhen beleži procvat, a iz tog perioda upravo i datiraju velelepne građevine i najlepši spomenici u gradu. Period nakon Prvog svetskog rata bio je nepovoljan za Minhen jer grad počinje da propada, a stanovništvo da gladuje; a ono što se u gradu održalo, uništeno je u Drugom svetskom ratu. Minhen se ipak uzdigao posle rata kao ptica Feniks iz pepela i sada je mnogima omiljena turistička destinacija ili buduće mesto za život.

Put kolima, autobusom ili avionom do Minhena

Kako Srbi više putuju za Minhen nego za druge gradove unutar svoje zemlje, postoje i kombi prevoznici po principu od vrata do vrata, i cena povratne karte je 90 evra iz Beograda. Udaljenost vazdušnom linijom je 775 kilometara. Ukoliko je u pitanju direktan let onda putovanje traje sat i po vremena. Cena povratne karte se kreće oko 150 evra. Najpovoljniji let pruža kompanija Lufthansa.

Znamenitosti Minhena

Kako Nacionalna geografija smatra, Minhen se nalazi na listi 100 istorijskih svetskih mesta koje bi trebalo obići. Šetajući se Minhenom nećete naleteti na fabrike jer se radi o mestu koje je svoju industriju pametno preselilo izvan grada. Dobra infrastruktura i visok standard življenja su Minhen doveli na top poziciju najboljih gradova za život u Nemačkoj. Stopa kriminala u Minhenu je svedena na minimum. Minhen je grad fascinantne arhitekture, muzeja i spomenika, ali je i grad zabave, piva, sporta, romantike i zelenih parkova. Obiđite sve minhenske fontane kojih ima 1200.

Post Author: Miša Radovanović