Majske svečanosti

Od 6. do 19. maja organizuje se veliki broj turističkih, kulturnih i sportskih dešavanja u čast praznika opštine Knjaževac.

Obeležavanjem gradske slave, u subotu, 6. maja, u Knjaževcu počinju tradicionalne majske svečanosti. Tokom narednih petnaestak dana biće organizovano više od 20 kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija.

Jedna od najznačajnijih svakako je “Molitva pod Midžorom”. Prvi, obredni deo, na programu je 6. maja u Vrtovcu, dok se dan kasnije, u Balta Berilovcu održava privredno-turistički deo manifestacije. Za utorak, 9. maj, zakazano je otvaranje Majskog bazara, a u sredu se održava Festival sporta.

U petak, 12. maja, Knjaževac će biti mesto održavanja takmičenja “Zvuci trube sa Timoka”, koje ujedno predstavlja kvalifikacije za Guču. Samom takmičenju trubača prethodiće revija oldtajmera i defile učesnika. Naredne subote na bazenu se održava kulinarsko takmičenje “Tozin lonac”, a za večernje sate predviđen je koncert grupe Kerber.

U nedelju, 14. maja, naš grad biće domaćin Međunarodnog prvenstva u benč presu osoba sa invaliditetom, dan kasnije program pod nazivom “Riznica” priprema Udruženje “Izvor”, a najmlađi osnovci 16. maja obići će Etno park u Ravni.

Dan opštine Knjaževac obeležava se 17. maja svečanom akademijom. Dan kasnije igra se tradicionalno finale opštinskog fudbalskog kupa, a majske svečanosti završavaju se 19. maja pozorišnim predstavama za decu i plesom maturanata.

Izvor: Knjaževacinfo

Post Author: Milan Petrović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *