14.ЕКОПОЛИС фест – Међународна смотра еколошког и археолошког филма

 

ЕКОПОЛИС – Медијска еколошка мрежа Србије

Media Ecological Network Serbian – EKOPOLIS

14.ЕКОПОЛИС фест – Међународна смотра еколошког и археолошког филма 

DOM KULTURE KNJAŽEVAC   04.06.2017  u 18  h.

Podrška ostvarivanju programa 14.Međunarodne smotre ekološkog i arheološkog filma – EKOPOLISfest 2017

 

Međunarodna smotra ekološkog i arheološkog filma – EKOPOLISfest је nekomercijalna manifestacija u kulturi, deo programskih aktivnosti gradske slave i obeležavanja 5.juna-Svetskog dana zaštite životne sredine i planetarne kampanje “Očistimo svet”- Clean up the World 2017. Organizator Smotre, koja se već četrnaest godina održava u Nišu (Republika Srbija) je Medijska ekološka mreža Srbije – EKOpolis. Tradicionalno ovaj program se ostvaruje u saradnji sa inostranim kulturnim centrima i ambasadama (ove godine je to: Italija, Nemacka, Slovacka, Crna Gora) ustanovama kulture i obrazovanja, medijskim kućama i organizacijama civilnog društva.

Program ovogodišnje Smotre održaće se od 01-06.juna u više prostora: Media&reform centar Niš; DELI prostor; EU info point Niš, Prehrambeno-hemijskoj školi Niš. Predsednik Saveta EKOPOLISfesta je prof.dr Vladeta Radović sa Filozofskog fakulteta-Departmana za komunikologiju i novinarstvo a umetnički direktor Smotre je Dragan Vidojković

Zainteresovani smo da deo programa EKOPOLISfesta održimo u Domu kulture Knjaževac, u nedelju 04.juna 2017, od 18-19,30 sati. Tada bi prikazali program arheoloških i ekoloških filmova a povodom Svetskog dana zaštite životne sredine organizovali mogli bi da razgovaramo o značaju otvaranja pregovaračkog poglavlja 27 o životnoj sredini i klimatskim promenama i ulozi medija.

EKOPOLIS je nacionalna medijska ekološka mreža, sa sedištemo u Nišu. Našu aktivnost usmerili smo ka cilju da postignemo povećanje nivoa interesovanja javnosti u regionu, posebno mladih u zaštiti i unapređenja životne sredine kao i da podstaknemo stručnu javnost, filmske i tv stvaraoce, novinare, da aktivno učestvuju u informisanju i obrazovanju javnosti za održivi razvoju.

 

 

Post Author: Miša Radovanović