Oskar Benedikt, vršilac dužnosti šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji danas u Knjaževcu

Oskar Benedikt, vršilac dužnosti šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji i 14 zamenika i zamenica ambasadora evropskih država boravili su danas u Knjaževcu. Visoki evropski zvaničnici i rukovodstvo knjaževačke opštine razgovarali su u Domu kulture o novim vidovima saradnje na projektima kojima će  u budućnosti podsticati ekonomski razvoj ovoga kraja.

Vršilac dužnosti šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Oskar Benedikt i 14 zamenika i zamenica ambasadora evropskih država obišli su u Knjaževcu preduzeće Kran Projekt. Kran Projekt   je uz podršku EU i Vlade Švajcarske u programu Evropski PROGRES dobilo  (CNC)mašinu za obradu metala . Svoju društvenu odgovornost ”Kran Projekt” pokazao je izgradnjom igrališta za decu kraj Gurgusovačke kule, čijem otvaranju su  prisustvovali gospodnin Benedikt i predsednik opštine Milan Đokić.

Oskar Benedikt je danas izjavio da  dolaskom žele je  da se  upoznaju sa potencijalima Knjaževca i regiona .

Milan Đokić, predsednik opštine je je izneo da je  projekat je dobar primer kako učešće lokalne samouprave u nekom od programa koji se finansiraju sredstvima EU stvara dobar ambijent i perspektive za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća. Opština Knjaževac je u proteklih 10 godina učestvovala aktivno u mnogim programima i projektima, zahvaljujući kojima je sredstvima EU realizovano projekta u vrednosti od više od dva miliona evra,” naglasio je.

Post Author: Miša Radovanović