Opština Knjaževac potpisla je ugovore sa poljoprivrednicima o subvencionisanju nabavke umatičenih priplodnih grla

Opština Knjaževac potpisla je danas ugovore sa poljoprivrednicima o subvencionisanju nabavke umatičenih priplodnih grla . Za ovaj vid subvencije  u budžetskom agrarnom fondu izdvojeno 8.800.000 dinara, a sredstva su dobila 42 poljoprivrednika.

Konkurisala su 53 gazdinstva, 42 su ispunila sve potrebne uslove i dobiće 8.800.000 dinara za razvoj tog programa – od 100 do 500 hiljada po gazdinstvu: 18.000 za nabavku umatičene koze, 18.000 dinara za umatičene ovce rase virtemberg i 14.000 dinara za nabavku umatičene ovce rase svrljiška pramenka.

Predsednik opštine Milan Đokić u obraćanju okupljenim poljoprivrednim proizvođačima u Domu Kulture u Knjaževcu istakao je  da

”Opština Knjaževac je zahvaljujući subvencijama iz budžeta u proteklih nekoliko godina uspela da zaustavi trend uništenja stočnog fonda. Ovim subvencijama, koje su iz godine u godinu sve obimnije i za koje postoji sve veće interesovanje, trudimo se da vratimo život u knjaževačka sela. Ono što će biti naše strateško opredeljenje u narednom periodu, to je da proizvođačima omogućimo siguran plasman mlečnih proizvoda i mesa.”

Post Author: Miša Radovanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *