“Knjaževac ka ekološkom društvu”.

Kako funkcioniše Evropska unija, šta će članstvo Srbije u EU značiti za gradjane Srbije, koliko je poglavlje 27 (životna sredina i klimatske promene) važno za zdravlje ljudi, samo su neke od tema o kojima su novinari RTV M razgovarali sa gradjanima Knjaževca u proteklih pet meseci  realizujući projekat “Knjaževac ka ekološkom društvu”.

Medijskom kampanjom preko društvenih mreža i uličnim akcijama deljenja promotivnog materijala uspeli smo da povećamo informisanost i znanje učenika srednjih škola i studenata o poglavlju 27, o uticaju klimatskih promena na zdravlje, o važnosti poglavlja 27 za zdravlje ljud.

Ovaj projekat je deo većeg projekta “Evropa i mi” koji implemetira Evropski pokret u Srbiji uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj projekta je da poveća znanje građana Srbije o evropskim vrednostima i funkcionisanju Evropske unije kao i da približi proces pristupanja Srbije u EU, kao i da ukase na koristi i uticaje na njihov svakodnevni život u procesu pregovora.

Politika Evropske unije u oblasti zaštite životne sredine, za našu zemlju bi značilo uspostavljanje održivog sistema zaštite životne sredine, a to bi doprinelo boljem zdravlju i kvalitetu života stanovništva, očuvanju prirodnih resursa i povećanju konkurentnosti privrede.Zaštita životne sredine počinje od porodice, obrazovanja ,lokalne zajednice. Anliza projkta pokazala je postignute rezultate u oblasti ekologije i održivog razvoja Knjaževca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *