Predan rad na podizanju standarda iz oblasti zaštite životne sredine

Dan proširenja u organizaciji Evropskog komiteta regiona okupio je u Briselu lokalne i regionalne predstavnike članica EU i zemalja u procesu proširenja među kojima su i predstavnici Srbije, a na tom skupu posebno je pohvaljen ministar Goran Trivan.
Predsedavajući skupa JCC regiona Srbija i EU Hristos Makridis posebno je pohvalio ministra Trivana za, kako je naveo predan rad na podizanju standarda iz oblasti zaštite životne sredine.

– Ministar Trivan je novi i dinamičan ministar u Srbiji koji veoma aktivno radi svoj posao u saradnji sa lokalnim vlastima – rekao je on.

– Oko 70 odsto zakonodavstva EU zahteva delovanje po regionima i gradovima, tako da projekat pristupanja ne može postići stabilan i efikasan rezultat, osim u slučaju da velika većina izabranih donosilaca odluka, onih na lokalnom i regionalnom nivou, bude informisana o tome šta EU znači za njihove zajednice – dodao je Karl Hajnc Lamberc, predsednik Evropskog komiteta regiona, koji je pre početka skupa zatražio da se sklone sve oznake kojim se Kosovo označava kao država.

Post Author: rtvm2018