ITALIJANSKI MODNI TRENDOVI – Nove kolekcije i poruke sa sajma mode “Maredamare” u Firenci

Sanja Vidojkovic, novinarka i komunikolog po obrazovanju, kreatorka brenda “Saky swimwear”, ucestvovala je po pozivu, na jednoj od najvecih modnih revija kupacih kostima i donjeg vesa “Maredamare”, koja se odrzava svake godine sredinom jula meseca u Firenci. Reč je o drugoj po znacaju reviji kupacih kostima u Evropi, odmah posle Pariza i trecoj po znacaju u svetu, posle Majamija, koja je ove godine okupila više od 250 brendova-kompanija.

– Bila sam počastvovana da se nađem među najvecim italijanskim i svetskim modnim imenima iz oblasti proizvodnje kupacih kostima, posebno zbog toga što je moj brend „Saky swimwear” veoma “mlad”, u razvoju i čini prve korake u modnoj industriji. Za mladog čoveka koji, poput mene, prati modne trendove i želi da ostvari uspeh u oblasti mode, revija Maredamare u Firenci je bila pravi izazov.

Sanja Vidojkovic je nakon žurnalistike na Univerzitetu u Nišu završila Specijalisticke studije iz oblasti komunikologije na prestižnom Univerzitetu u Firenci, a pre nepunih mesec dana uspešno je okončala i studije Master Luxury Marketing&Communication – Business School u Milanu. Pokrenula je pre dve godine svoj brend „Saky swimwear”, koji se bavi proizvodnjom kupacih kostima i turbana. Moda je njena preokupacija i nacin života i, kako kaže, u Italiji će zavrsiti i doktorske studije na nekom od modnih Univerziteta. Italiju je odabrala, izmedju ostalog, i kao centar svih modnih dogadjanja.

– Revija “Maredamare” odrzava se u Firenci jedanaesti put, i prerasta u tradiciju. Po rečima organizatora, specificna je po mnogo čemu. Okuplja kreatore i poslovne ljude iz oblasti mode u Italiji, ali su na reviji bili prisutni i mnogi predstavnici drugih zemalja sa svojim brendovima. Firenca je par dana bila mesto prezentacije raznolikih stilova i bogatstva ideja ljudi iz razlicitih kultura sveta. Moram da istaknem da se na revije ovog nivoa odlazi po pozivu i odabiru organizatora. Zato su se na njoj nasla najzvucnija imena, ali i “nove nade” u modnoj industriji, koji sa svojim svežim idejama mogu za par godina da daju veliki doprinos ovakvim manifestacijama – kaze Sanja Vidojkovic, vidno oduševljena što je imala priliku da se nađe u ovom ambijentu u kojem se gleda, ali i uči.

Revije su propraćene radionicama na kojima se moglo mnogo toga da nauči……o modnim dešavanjima u svetu, stilovima, tendencijama i nagoveštajima za narednu godinu, sto je u modnom svetu veoma važno. Progovorilo se i o nekim „malim tajnama” za 2019.godinu u kojoj će, recimo, hit biti kupaći kostim TRIKINI. Zatim o materijalima koji ce biti u trendu i dezenima koji ce ih pratiti. Sve u svemu, kako kaze Sanja, iduća godina – bar kada je o kupacim kostimima reč – bice u znaku prirode. Žive boje sa cvetnim i vocnim dezenima i botaničkim motivima. Ali – dodaje – biće i iznenađenja, jer će u trendu biti i apstraktni grafički detalji, kao i motivi iz nomadskog stila.

– Ovo je za mene bilo ogromno iskustvo, jer na ovakvim mestima srećes ljude o kojima si samo maštao, komuniciras sa njima i imaš priliku da napraviš poslovnu konekciju i učis stvari, koje ne mogu da se nauče na drugom mestu. Uostalom ovaj sajam je “tačka susreta najbolje svetske klijentele” tako da je za mene – kao osobe koja je zakoračila u ovaj svet – to ostvarenje jednog sna.

Upravo tako – ostvarenje jednog sna na putu kojim je Sanja Vidojkovic krenula. Svoj san će nastaviti, po svemu sudeći, vec početkom novembra na velikom Sajmu kupacih kostima u Kanu, gde je takođe pozvana. Sve što joj preostaje je da korača napred i dokaže da snovi mogu da postanu stvarnost, ako se čovek potrudi i veruje u sebe. (EKOpolis mreza)

 

Post Author: rtvm2018