Jesenji Radio dani RAB Srbija

Udruženja radio-stanica RAB Srbija, ove godine održali su Jesenje Radio dane na Staroj planini, od 27. do 29. okrobra u Hotelu ,,Stara Planina”.
Program je okupio članove i predavače iz cele Srbije i okolnih zemalja.
Predsednica RAB-a, Maja Rakovic kao organizator otvorila je skup. Učešće je nastavila kao moderator na temu medijske pismenosti, u kojoj su učestvovali profesori Filozovskog fakulteta u Nišu: Vladeta Radović, Ivan Cvetanović i Vanče Bojkov, kao i novinarka, web urednica i PR RAB-a Marina Dimitrić.

Svojim prisustvom dogadjaj je upriličio državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović, koji je posebnu pažnju posvetio prisutnima o
aktuelnim dešavanjima u sferi radio-industrije.

Obuku za pisanje medijskih projekata, za članice RAB-a, održao je medijski stručnjak Mitko Jakovlevski. Učesnici na radionici za pisanje projekta mogli su da imaju konstruktivne razgovore sa predavačem, dok je prakrični doprinos imao rad u malim grupama gde se na licu mesta diskutovalo o najvažnijim koracima pri pisanju projekta.

Diskusije o izazovima u prodaji reklamnog prostora na radiju” vodili su ljudi iz struke i to: Adis Kadrić (RSG Radio iz Sarajeva), Nikola Kovačević (Naxi radio iz Beograda), Svetlana Tomov (Radio 021 iz Novog Sada),  Aleksandar Đurić (AS FM radio iz Novog Sada), Milan Urošević (Radio Stari grad iz Kragujevca) i Mario Radojković (Naxi Banker radio iz Niša),Milan Petrović(Radio M , Knjaževac ). Moderador je bila Maja Rakovic (RAB Srbija).

Predavanje na temu ,,Pisanje narativnih i finansijskih izveštaja za realizovane projekte” imala je Borka Rajšić koja je rukovodilac grupe za projektno sufinansiranje i razvoj medijskog pluralizma u Ministarstvu kulture i informisanja.

Takodje vlasnici i direktori radio-stanica u Srbiji imali su priliku da razgovaraju i sa predstavnicima RATEL-a i REM-a.

Medju gostima su bili i Ekopolis medijska mreža i Goranka Jednak Maksimović, producent i predstavnik Radiodays Europe.

Na kraju programa 29. oktobra održala se redovna skupština RAB-a, 
Dejan Raketić je predstavio Nacionalnu akademija za javnu upravu. Takodje bio je i prikazan film  Vladimira Manića o Staroj planini.

Članovi su sa sobom poneli nova saznanja i entuzijazam za dalji rad u struci. Susret kolega, razmena iskustva i edukacija doprinose usavršavanju radio stanica.  Ovakva praksa pokazala se izuzetno korisna a članovi jedva čekaju naredne susrete.

Post Author: rtvm2018