BudžetskI fond za razvoj poljoprivrede izdvojio je preko tri miliona dinara

Danas je Opština Knjaževac potpisala ugovore o subvencionisanju sa dvadeset poljoprivrednika, koji su učestvovali na konkursu za nabavku sadnog materijala sadnica oraha  američke sorte ”čendler.”Za ovu subvenciju iz budžetskog fondu za razvoj poljoprivrede izdvojeno je preko tri miliona dinara. Polovinu vrednosti sadnog materijala subveniše opština, dok drugu polovinu dobavljač sadnica, kompanija Misbell iz Beograda. 
Predsednik opštine Knjaževac mr. Milan Đokić  izjavio je da se ovom subvencijom obezbeđuje disperziju voćnih vrsta. Presednik je istakao da je dobavljač sadnog materijala prihvatio da subvencioniše 50 odsto vrednosti sadnog materijala koji ćet poljoprivrednici platiti predajom roda.
Polovinu vrednosti sadnog materijala subveniše opština, a drugu polovinu dobavljač sadnica, kompanija Misbell iz Beograda.

 


Mladen Savić predstavnik kompanije Misbell izneo je da se kompanija  priklučila inicijativi  opštine Knjaževac i  ponudilila  sadni materijal – sadnice američkog oraha ”čendler”.Da pored subvencije opštine Knjaževac od 50%  omoguće da se  drugu  naplatom kroz četiri godine kada bude prva berba oraha.
Ugovore je danas potpisalo dvasedet nosilaca registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Post Author: rtvm2018