Zdravstveno predavanje u Hrišćanskoj adventističkoj Crkvi u Knjaževcu

U organizaciji Kluba zdravlja iz Knjaževca, i sveštenog lica Milana Bogdanovića u prostorijama Hrišćanske adventističke crkve u Knjaževcu, dana 18.04.2019. godine održano je predavanje na temu Detoksikacija u sklopu kojeg je priređena i radionica pripreme zdravih sokova-turmiksa. Gost predavač je bio inžinjer prehrambene tehnologije i instruktor zdravlja u Udruženju Život i zdravlje- Dejan Nikolić.

Detoksikacija se prema rečima predavača odnosi na prirodne biohemijske procese i sisteme uz pomoć kojih ljudsko telo eliminiše toksine i otpad iz ćelija. Ona ne podrazumeva razne preparate koji su prisutni na tržištu i za koje se tvrdi da neutrališu efekte loših izbora u ishrani i životnim navikama.

Nauka o detoksikaciji je nauka o ishrani jetre koja je najvažniji organ za detoksikaciju, a sama detoksikacija je svakodnevni proces koji se dešava u našem telu, i njen pozitivni ishod zavisi od toga da li svojim izborima po pitanju navika kroz ishranu bogatu antioksidansima dozvoljavamo organizmu da ovaj proces uspešno sprovodi, ili otežavamo i usporavamo prirodni proces koji bi trebao da se svakodnevno odigrava u našem telu.

                                      Nakon  predavanja je održana i radionica pripreme zdravih sokova-turmiksa koju je vodila instruktor kluba zdravlja iz Knjaževca Andrijana Bogdanović, gde su prisutni mogli da se upoznaju sa načinima kombinovanja namirnica u pripremi turmiksa, i uvere se u njihov kvalitet kroz degustaciju koja je bila omogućena. Prisutni su bili veoma zadovoljni predavanjem i radionicama, i najavili su svoj dolazak na nastavak radionica pripreme zdrave hrane koji će u skorije vreme biti realizovane na istom mestu u prostorijama Hrišćanske adventističke Crkve u Knjaževcu.
Dejan Nikolić.

Post Author: rtvm2018