Srednja medicinska škola „Dositej“ na Sajmu obrazovanja u Pirotu

U sportskoj hali „Kej“ u Pirotu je održan Sajam obrazovanja-(profesionalne orjentacije) pod pokroviteljstvom filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu. Učesnici i domaćini su bili učenici osnovnih i srednjih škola iz Pirotskog okruga, a prisutni su bili i predstavnici srednjih stručnih škola iz drugih gradova, kao i fakulteti i visoke škole iz Beograda i Niša.

Za sve učesnike su bili organizovani posebni štandovi na kojima su mogle da se dobiju detaljne i veoma korisne informacije o programima škola i visoko školskih ustanova, što je na prvom mestu bilo značajno za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola u njihovoj daljoj obrazovnoj orjentaciji. Jedna od srednjih škola koja je bila zastupljena na Sajmu obrazovanja je medicinska škola“Dositej“ iz Bora koja radi u sastavu akademije „Dositej iz Beograda“.

Ova škola je imala veoma živopisan i reprezentativni nastup, a naročito je bila upečatljiva pokazna vežba ukazivanja prve pomoći povređenim licima u kojoj su učenici pokazali veoma visok stepen osposobljenosti za delovanje u kritičnim okolnostima.

 

Pored korisnih informacija o školi „Dositej“, prisutni su mogli da se upoznaju i sa rukovodećim kadrom koji je na jedan veoma profesionalan način prezentovao rad svoje vaspitno-obrazovne ustanove.
Dejan Nikolić
video i montaža:Vladan Simović.

Post Author: rtvm2018