Za bolju infrastrukturu i zapošljavanje 840.000 evra od Kraljevine Norveške

Svečanim uručenjem sertifikata o dodeli bespovratnih sredstava Kraljevine Norveške predstavnicima lokalnih samouprava, otpočelo je sprovođenje projekata vrednih 840.000 evra za unapređenja infrastrukture i stručnih obuka u skladu sa lokalnim akcionim planovima za zapošljavanje, u okviru projekta „Norveška za vas – Srbija“.
„Gradovi i opštine nikada nisu imali veću podršku nego danas, kako od Republike Srbije, tako i kroz donatorske programe. Kraljevina Noveška podržava razvoj lokalne infrastukture i zapošljavanje ranjivih grupa, a lokalne samouprave treba da koriste svaku dostupnu pomoć, kako bi dobili finanijsku i ekspertsku podršku za bolji život građana“, rekao je Zoran Kasalović, državni sekretar u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave

KNJAŽEVAC
Rekonstrukcija kompleksa gradskog stadiona u opštini
Podnosioc prijave USD 131.233
Norveška za vas USD 112.500

Rekonstrukcija kompleksa gradskog stadiona izgradnjom atletske staze i pomoćnih terena, unaprediće sportsku infrastrukturu, stvoriti uslove za atraktivnije okruženje u opštini Knjaževac i podići svest građana o koristima koje donosi bavljenje sportom i o zdravim životnim stilovima. Ovaj projekat će unaprediti uslove za članove sportskih klubova u Knjaževcu (2.200 osoba), decu i mlade Knjaževca (9.441 osoba), stanovnike opštine Knjaževac koji se rekreativno bave sportom (3.000 osoba) i sprotske timove koji se pripremaju za takmičenja u gradu Knjaževcu (u proseku 300 sportista godišnje).

„Ovi projekti doprineće povećanju kvaliteta života građana Srbije, pa tako će u ovim opštinama biti rekonstruisane škole, vrtići i kulturni centri, dok će kroz stručne obuke biti olakšano zapošljavanje. Veoma mi je drago da vidim zajedničke napore Vlade Srbije i Kraljevine Norveške, naročito u dugoročnom rešavanju ovih problema sa kojima se stanovnici ovih opština svakodnevno suočavaju“, rekla je šefica kancelarije UNOPSa u Srbiji Mikela Telatin.

Post Author: rtvm2018