Dronovi, helikopteri i psi tragači u potrazi za nestalom devojčicom i “Malčanskim berberinom”

Više od 300 policajaca obilazi knjaževačka sela u potrazi za 12-godišnjom devojčicom iz Suvog Dola i koju je pre 7 dana, kako se sumnja, oteo višetruki povratnik Ninoslav Jovanović poznat pod nadimkom “Malčanski berberin”.

Policajci su obilaze knjaževačka sela Orešac, Podvis, Rgošte, Vasilj, a većina ekipa seli se u Glogovac. Na terenu su psi tragači, koriste se i specijalna vozila za brdske predele, a ovaj kraj nadleću dronovi i helikopteri.

Poslednji tragovi pronađeni su u Orešcu juče,  sinoc je saopštio direktor policije Vladimir Rebić imaju dokaze da su 12-godišnja Monika i osuđeni silovatelj boravili u jednoj kući u ovom selu.

Na osnovu dokaza do kojih smo došli smatramo da je izvršilac ovog krivičnog dela Ninoslav Jovanović iz Malče. Postoje dokazi da je on ukrao jedno vozilo u kom je policija pronašla njegove otiske i tragove koji ukazuju da je sa njim bila i Monika. Utvrdili smo da su jedno vreme boravili u ovom mestu, dok smo na drugom mestu pronašli Monikin ranac – rekao je direktor Rebić.

Od kada je majka prijavila njen nestanak, ovo je apsolutni prioritet u radu Ministarstva unutrašnjih poslova. U potrazi su angažovani pripadnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, Helikopterska jedinica, Žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere. Iskoristili smo sve raspoložive resurse i ljudske i materijalne i koristimo ih i dalje kako bi pronašli devojčicu – istakao je Rebić

Post Author: rtvm2018