Isplata penzija

Isplata penzija uz posebna ovlašćenja ili poštom na kućnu adresu

Penzije, penzioneri, poštar

FOTO: SHUTTERSTOCK

Vlada Srbije donela je: Da se isplate penzija za građane vrše uz posebna ovlašćenja, kao i putem dostave

Građani koji nisu nikog ovlastili za podizanje penzija, to mogu od danas da urade posebnim ovlašćenjem za lice koje će to učiniti umesto njih, uz posedovanje svoje i njihove lične karte. Iznos penzije koji će biti podignut će biti unapred definisan, a primer ovlašćenja izdala je Narodna banka Srbije, ali se može sastaviti i u slobodnoj formi.FOTO: M.MITROVIĆ / RAS SRBIJA

Treba da se navedu lični podaci penzionera i lica koje se ovlašćuje, broj tekućeg računa, naziv banke i iznos koji se isplaćuje. Ovlašćenje mora biti potpisano. Ne i overen.

“Izdavanje ovlaššćenja mora se obaviti beskontaktno – u svakom trenutku održžavajte bezbednu distancu od dva metra i nakon dostave penzije izvrššite dezinfikovanje ruku”, navodi se u saopštenju.

Svi penzioneri koji ne ovlaste drugo lice za podizanje penzije, treba da pozovu kontakt telefon banke u kojoj imaju otvoren tekući račun i da navedu adresu i iznos koji žžele da im se dostavi, a Poššta Srbije će im po hitnoj proceduri uručiti penzije.

Banke će takođe i samostalno kontaktirati ove korisnike putem kontakt centra ili sms porukom od danas, 24. marta kako bi penzioneri što ranije znali na koji način će se isplata realizovati.

Takođe, svi penzioneri koji poseduju platne kartice, mogu je predati osobi od poverenja kako bi izvrššila kupovinu za njihove potrebe.

Post Author: Rtvm2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *