Stručno operativni tim za preduzimanje preventivnih i operativnih mera za zaštitu od epidemije zaraznih bolesti, kao mere za suzbijanje ili sprečavanje epidemije zarazne bolesti COVID-19

  1. Zatvara se zelena pijaca i pijaca za prodaju mlečnih proizvoda u Knjaževcu do daljeg.
  2. Obavezuje se JKP ”Standard” Knjaževac da preduzme sve mere i aktivnosti na zatvaranju zelene pijace i pijace za prodaju mlečnih proizvoda u Knjaževcu.
  3. Zbog uvođenja policijskog časa u dane vikenda u vremenu od 15.00 do 05.00 časova, radno vreme svih maloprodajnih objekata na teritoriji opštine Knjaževac u dane vikenda je najkasnije do 14.30 časova.
  4. Stanovnici opštine Knjaževac koji su stariji od 65 godina mogu napuštati domove jedino nedeljom u periodu od 03.00 do 08.00 ujutru, u cilju kupovine namirnica.
  5. Odluka Vlade Republike Srbije doneta na jednoj od ranijih sednica o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta u periodu od 20 do 21 čas je povučena.
  6. Zaposleni u svim maloprodajnim objektima su dužni da za svo vreme obavljanja poslova u objektu nose ličnu zaštitnu opremu ( maske i rukavice) , kao i da vrše dezinfekciju rukohvata, prostora oko kase i korpi, najmanje na svakih sat vremena.
  7. Kupac je dužan da, u cilju osiguranja zaštite i zdravlja zaposlenih i ostalih kupaca, prilikom ulaska u maloprodajni objekat na sebi ima ličnu zaštitnu opremu ( masku i rukavice).
  8. Odgovorni za izvršenje ovog zaključka su vlasnici/poslodavci maloprodajnih objakata, odnosno delatnosti.

N A R E D B A

  1. NAREĐUJE SE svim maloprodajnim objektima javnim ustanovama, organizacijama i privrednim subjektima da postave dzobarijere ispred objekata

Post Author: Rtvm2020

Leave a Reply