Maske i na otvorenom; zabrana okupljanja više od 10 ljudi

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19  opštine Knjaževac podseća da od petka, 17. jula važe pooštrene mere u vezi sprečavanja korona virusa koje je donela Vlada Republike Srbije.

Na teritoriji sele Srbije zabranjena su okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi.

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

Ugostiteljski objekti svoj rad moraju prilagoditi novoj situaciji, stolovi moraju biti postavljeni na razdaljini od dva metra.

Zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih stajališta i slično. Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostorupreporučuje se nošenje zaštitnih maski.

U cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana Knjaževca, posebno je važno sprečiti epidemiološke rizične kontakte, odnosno izbegavati kontakte sa potencijalno zaraženim osobama.

Krizni štab opštine Knjaževac još jednom apeluje na sve građane da poštuju ove, kao i sve druge donete mere, zarad sopstvenog i zdravlja najbližih.

Post Author: Rtvm2020

Leave a Reply