39.sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac

Knjaževac

27.09.2021

Danas je održana 39.sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac uz prisustvo većnika i predednika Milana Đokića.

Na današnjoj sednici većnici su razmatrali 19 .tačaka.

Pored rešavanja i davanja saglasnosti na Program izmene i dopune Progeama  poslovanja Javnog komunalnog prduzeća “Toplana“, razmatran je Predlog o donošenju Godišnjeg prograama zaštite,uređenja i korišćenja poljoprivrednog zenljišta.

Poseba pažnja posvećena je Predlogu o raspisivanju Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na stambenim zgradama .Pravo učešća na ovom konkursu imaju stanari stambenih zgrada.Stambena zajednica konkuriše uz saglasnost svih stanara za energetsku efikasnost a za stoloriju nije potrbna saglasnost svih stanara.

Opredeljena  sredstva  za zamenu stolarije i energetske efikasnost je  3.000 000,dinara od strane opštine Knjaževac i ministarstva  Zaštite i energetike ili do 50 procenata po ceni premera i predračuna.

Rok trajanaj konkursa je 21 dan.

Nadamo se da će sledećih godine biti više para i da ćemo moći da više odvojimo ,da će mo moći da pomognemo većem broju gradjana.

Računamo da kroz ovakav pilot projekat pokažemo ,na jednoj ili dve zgradae, kako ti projekti izgedaju, koliko je tim ljudima konforniji stan  zimi i leti,koliko je lakše zagrevanje i koliko je lepša zgrada izneo je Milan Đokić.

Jedna od tačaka je  bio predlogo rešenja o Projektu “Kupovina seoske kuće sa okućnicom za mlade“

Post Author: Rtvm2020

Leave a Reply