Održana sednica Opštinskog veća

Na današnjoj sednica održanoj 11. oktobra 2021. godine u zgradi opštine Knjaževac predsedavao je predsednik Opštine Milan Đokić.
Većnici su razmatrali Izveštaje o ostvarenim rezultatima rada i o pripremljenosti osnovnih škola za školsku 2020-2021. godinu.
Takođe, opštinski većnici su usvojili i Izveštaj o radu PU „Bajka“ za radnu 2020/2021. godinu.
Razmatrani su Predlozi konkursa za dodelu subvencija za podizanje višegodišnjih zasada voća, za razvoj mlečnog govedarstva, za povećanje broja pčelinjih društva, za zasnivanje zasada pod medonosnim biljem, za dodelu podsticajnih sredstava za jačanje postojećih udruženja u oblasti poljoprivrede, za nabavku opreme za preradu na gazdinstvu iz sredstava Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede opštine Knjaževac u 2021. godini.
Članovi opštinskog veća su usvojili i pojedinačne zahteve za naknadu štete od požara.
Na Sednici je usvojen Predlog zaključka o davanju saglasnosti na finansijski plan MZ Trnovac, a otvorena je i nova aproprijacija u budžetu opštine Knjaževac za Projekat organizovanja manifestacije „Miholjski susreti sela“.
Na Veću je usvojen i Zahtev Srpske Pravoslavne CO Knjaževac za dodelu novčane pomoći za investiciono održavanje- zamene stolarije i postavljanje limenog dimnjaka na parohijskom domu pri crkvi Svetog Velikomučenika Georgija u Knjaževcu.

Post Author: Rtvm2020

Leave a Reply