Prvi preliminarni rezultati za lokalne izbore u Opštini Knjaževac

Knjaževac 05/04/2022

Prema prvim preliminarnim rezultatima koji su stigli iz Izbornog štaba Srpske napredne stranke, vodeće mesto na lokalnim izborima zauzela je ,

Lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, sa 67,50%  osvojenih mandata, odnosno 27, na kojoj je nosilac Milan Đokić.

Lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“, osvojila je 15,00%, ili 6 mandata.

Na trećoj poziciji je lista „Ujedinjeni za pobedu Knjaževca“ – Narodna stranka – Demokratska stranka – Stranka slobode i pravde sa 10,00% osvojenih mandata što je četiri.

Sledi lista „Knjaževac za kralja – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – Srpski pokret Dveri – Saša Ilijić – dr Vladislav Smiljanić Buca sa osvojenih 5,00% mandata, odnosno dva.

Lista „Dr Miloš Jovanović – Nada za Knjaževac – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Demokratska stranka Srbije (DSS) – Za Kraljevinu Srbiju (Monarhisti) – Vojislav Mihajlović, osvojila je 2,50%  mandata, i imaće jednog predstavnika u lokalnom parlamentu.

Lista „Nenad Popović – Srpska narodna partija – za bolju budućnost Knjaževca, osvojila je 425 glasova i ostaje bez mandata.

„Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, osvojila je 421 glas, što je nedovoljno za za osvajanje mandata.

Za listu „Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma Domaćinski za Knjaževac, glasalo je 215 građana, što je takođe nedovoljno za osvajanje mandata.

Post Author: Rtvm2020