Kulinarska manifestacija „Tozin lonac“ u opštini Knjaževac

Knjaževac 17/06/2022

 

U organizaciji Udruženja za negovanje tradicije „Izvor“, i ove godine u opštini Knjaževac biće realizovanja tradicionalna kulinarska manifestacija „Tozin lonac“. Manifestacija koja će ove godine biti održana po osmi put, posvećena je Svetozaru Jovanoviću Tozi, izuzetnom arheologu, naučniku, istraživaču, sjajnom kuvaru i ljubitelju hrane.

“Tozin lonac” održaće se u četvrtak, 23. juna na bazenu „Banjica“. Dolazak ekipa zakazan je za 9 časova, nakon čega sledi radni doručak i pripremanje jela. Između 14 i 14:30 sledi žiriranje, kao i proglašenje prvog, drugog i trećeg mesta. Zajednički ručak zakazan je nakon toga.

Ove godine Knjaževac će biti domaćin gostima iz Svrljiga, Aleksinca, Kormana, a po prvi put takmiči se i Sokobanja.

Svi oni koji žele da učestvuju, potrebno je da prijave dostave u Udruženju. Takođe, tokom prijave, neophodno je da takmičarska ekipa ima svoje ime, kao i da prijavi svoju kulinarsku čaroliju, odnosno jelo sa kojim će se predstaviti na “Tozinom loncu”

Organizator obezbeđuje stolove i ogrev, a takmičari namirnice.

Manifestaciju organizuje Udruženje “Izvor”, uz podršku opštine Knjaževac, Zavičajnog muzeja Knjaževac, Turističke organizacije, Agencije za razvoj, Timočkog kluba.

Post Author: Rtvm2020