Javni poziv za prijavu kandidata za posao instruktora – Popis stanovništva, domaćinstva I stanova 2022.

Knjaževac 27/06/2022

 

Republički zavod za raspisao je  javni poziv zaprijavu kandidata za posao instruktora za potrebe sprovođenja Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022, koji se sprovodi u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine.

OPŠTI USLOVI ZA PRIJAVU KANDIDATA:

državljanstvo Republike Srbije; Prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji; Najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave; Stečeno najmanje četvorogodišnje srednje obrazovanje; Da kandidat nije osuđivan, Da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

POSEBNI USLOVI KOJE KANDIDAT TREBA DA ISPUNI:

Poznavanje rada na računaru (MS Office, internet); Mogućnost korišćenja sopstvenog računara i pristup internetu tokom perioda angažovanja

Instruktori imaju obavezu da prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikacijama za prikupljanje podataka i monitoring, sprovedu petodnevnu obuku kandidata za popisivače, i da na teritoriji za koju su zaduženi prate tok popisivanja, kontrolišu rad popisivača koji su im dodeljeni, daju im potrebna uputstva i pomažu im u radu i rešavanju spornih situacija tokom popisivanja. Jedan instruktor je, u proseku, zadužen za monitoring rada sedam popisivača.

Period angažovanja: od 23. avgusta do 31. oktobra 2022. godine

Kandidati se mogu prijaviti za rad samo na teritoriji opštine/grada u kojoj stanuju (žive), I to isključivo popunjavanjem elektronske prijave.  Rang lista prijavljenih kandidata za instruktore sa ukupno ostvarenim bodovima po prijavi, kao I spisak kandidata koji se pozivaju na testiranje i razgovor, biće objavljena 6. jula 2022. godine na veb-sajtovima Republičkog zavoda za statistiku.

Post Author: Rtvm2020