Nedelja departmana

Nedelja Departmana za istoriju održava se od 5. do 15. aprila 2021. godine.

 Zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine biće održana onlajn. Zainteresovani će moči da učetvuju u kvizovima znanja, čitanju blogova, pisanj eseja ili prisustvovanjem na nekom od organizovanih predavanja i prezentacija.

Pisanje eseja – Jedna od glavnih aktivnosti ovogodišnje Nedelje Departmana je nagradni konkurs za najbolji esej. Eseji se pišu na dve teme povodom ,,Sto godina od smrti kralja Petra I” i ,,Osamdeset godina od Aprilskog rata”. Prva tri mesta ocekuju vredne nagrade.

Dobitnici prve nagrade dobiće: oslobađanje plaćanja polaganja prijemnog ispita, eksterni hard disk, set knjiga i zahvalnica.

Dobitnici drugog mesta dobiće: oslobađanje plaćanja polaganja prijemnog ispita , set knjiga i zahvalnica.

Dobitnici trećeg mesta dobiće: set knjiga i zahvalnica.

Najbolji tekstovi biće objavljeni na blogu Filozofskog fakulteta u Nišu. Predmetni nastavnici učenika takođe će dobiti zahvalnice.

Obeležavanje 6. aprila – u znak sećanja na odamdesetogodišnjicu početka Aprilskog rata Departman za istoriju Filozofskog fakulteta u Nišu organizovaće onlajn kviz na ovu temu. Na društvenim mrežama biće objavljene adekvatne informacije o tom događaju, koje će pratiti i novi blog na temu Aprilskog rata.

Istog dana, 6. aprila, u 19 časova biće održan onlajn događaj u organizaciji Departmana za istorijupod nazivom ,,Upoznaj profesiju istoričara”. U okviru ovog događaja alumnisti koji rade u školi, muzeju i arhivu predstaviti kako je to raditi u ovim institucijamai kakva je njihova uloga.

Događaju ćete moći da pristupite putem linka http://meet.google.com/mcq-ssfk-zwv.

U sredu, 7. aprila, održaće se veoma važan onlajn događaj, koji je zbog sve šire saradnje sa institucijama koje zapošljavaju istoričare, Departman za istoriju odlučio je da predstavi ove institucije. U 19 časova  može se čuti nešto o stalnim postavkama Narodnog muzeja u Nišu, Narodnog muzeja u Kraljevu kao i Narodnog muzeja u Knjaževcu.

Sve informacije možete dobiti tog dana direktno od zaposlenih u tim institucijama.

Ovom događaju možete pristupiti preko linka http://meet.google.com/mcq-ssfk-zwv.

Predstavnici Departmana će 12. aprila od 19 časova održati sastanak sa nastavnicima u cilju poboljšanja prakse za studente i saradnje u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i projekata. U konsultaciji sa njima radiće se na realizaciji daljih planova i rešavanju problema nastave prozrokovanih pandemijom.

U okviru Nedelje Departmana pratiocima će pažnju privući zanimljiv blog, koji će biti objavljen 13. aprila.

Pred kraj Nedelje Departmana proglasiće se pobednici konkursa za najbolji esej na zadate teme i uručiće se nagrade. Proglašenje pobednika biće objavljeno na sajtu Filozofskog fakulteta 14. aprila 2021. godine.

Aktivnosti u okviru Nedelje Departmana završiće se značajnom aktivnošću koja je usmerena na upoznavanje učenika i studenata sa istorijskim izvorima.Ovu aktivnost možete pratiti putem linka https://meet.google.com/jak-wrxc-tan?hs=224.

Post Author: Urednik 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *