Povratak đaka u školu

Na stranici OŠ “Vuk Karadžić” objavljeno je da će se učenici starijih razreda  od ponedeljka, 19. aprila, vtratiti u školske klupe i nastaviti sa radom kao pre onlajn nastave.

Učenici će i dalje biti podeljene u dve grupe, A i B, koje će u školu dolaziti svaki drugi dan.

Od ponedeljka grupa B će pohađati nastavu ponedeljak – sreda- petak, a grupa A u utorak i četvrtak. Naredne nedelje se grupe rotiraju, a nastava počinje u 13 časova.

Dan kada učenici ne idu u školu nastavu će pratiti na RTS-u i zvaničnim školskim Google učionicama. Časove mogu pogledati više puta na sajtu MPNTR ili ZUOV-a Moja škola.

Za učenike koji putuju prevoz je obezbeđen po već ustaljenom redu vožnje.

Posebno je važno da učenici poštiju kućni red škole i pravila ponašanja kako ne bi ugrozili ni sebe ni druge.

Učenici imaju obavezu da se ponašaju u skadu sa stručnim uputstvima, da dođu u školu 15-tak minuta pre početka nastave, zbog dezinfekcije i da poštuju raspored časova, odmora i užine.

Đaci 5. i 6. razreda ulaziće na glavni đački ulaz, dok će đaci 7. i 8. razreda ulaziti na pomoćni ulaz i ulaz kod sale. Svako odeljenje ima svoju učionicu, a maske su obevezne prilikom ulaska u školu kao i za vreme usmenog odgovaranja za vreme časa. U svakom hodniku postavljene su posebne korpe za odlaganje korišćenih maski. U hodniku i stepenicama učenici mogu da se kreću samo desnom stranom, uz rastojanje od 2m, dok u toalet može ući onoliko dece koliko ima kabina.

Roditeljima je i dalje zabranjeno da ulaze u školsko dvorište, ali ukiliko in je potrebna neka informacija  mogu se javiti na službeni ulaz škole.

Post Author: Urednik 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *