Festival klasične muzike od 15.avgusta

Knjaževac 10/08/2022

 

U opštini Knjaževac će u periodu od 15. do 20. avgusta, biti održan drugi po redu festival klasične muzike pod nazivom „U čast Predraga Miloševića“.

Festival je nastao kao sećanje na ovog čuvenog i zaslužnog Knjaževčanina. Sećanje na kompozitora, dekana Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i organizatora muzičkog života, živeće kroz muziku renomiranih izvođača klasične muzike i održavaće se na najznačajnijim lokacijama u Knjaževcu.  Cilj Festivala je očuvanje i promovisanje umetničke muzike, pre svega srpskog stvaralaštva, ali i približavanje ovog tipa muzike mladima u Knjaževcu i tom delu Srbije. Brojna istraživanja pokazala su da umetnička muzika podstiče kognitivni i emotivni razvoj mladih, te je neophodno povećati broj ovakvih koncerata van Beograda. Takođe, iščekivani ishod ovih koncerata je i povećanje interesovanja najmlađih za bavljenje muzikom i umetnošću uopšte.

 

Osnivač festivala klasične muzika je Dušan Panajotović, a održava se uz pomoć i podršku Opštine Knjaževac, Turističke organizacije opštine Knjaževac, Zavičajnog muzeja, OMŠ “Predrag Milošević”, SOKOJ-a, Miljana Jeremića, predsednika Rotari kluba Knjaževac, Timomeda i dr.

(Izvor: Knjaževačka hronika)

Post Author: Rtvm2020