Grade se novi sportski tereni u Knjaževcu uz podršku EU

U Knjaževcu su, uz podršku Evropske unije preko programa EU PRO Plus, koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, u toku radovi na izgradnji sportskih terena na stadionu kako bi se dodatno unapredili uslovi za sportsko-rekreativne aktivnosti za decu, mlade i članove sportskih klubova.

Uz EU podršku od skoro 170.000 evra biće izgrađeni kombinovani tereni i to dva rukometna terena i četiri košarkaška terena sa asfaltnom podlogom a biće nabavljena i prateća oprema. Tereni će biti obeleženi po međunarodnim propisima što će obezbediti mogućnost održavanja međunarodnih utakmica, dok će sa izgradnjom tribina za posetioce i uvođenjem rasvete sa LED reflektorima mečevi moći da se održavaju i u toku večernjih časova.

„Opština Knjaževac je prvo 2019. godine uz donatorsku podršku renovirala stadion izgrađen šezdesetih godina 20. veka, a sada ćemo zahvaljujući sredstvima EU da stvorimo kompletne uslove za bavljenje sportom i rekreaciju za sve naše sugrađane”, rekao je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.
Rok za završetak radova koje izvodi firma Strabag doo iz Beograda, izabrana u postupku javne nabavke koja je sprovela opština Knjaževac, je 90 dana.
Projekat u Knjaževcu je jedan od 33 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa više od 5,5 miliona evra kako bi se unapredio kvalitet života ljudi kroz obnovu i rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture, kao i unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije.

Post Author: Rtvm2020