ODBROJAVANJE…

 

Veoma smo ljuta zbog dešavanja u Melburnu, postali  smo agresivna, reaagujem ostrašćeno. Tako bi bilo i da je, umjesto Novaka, neko od nase djece izloženo maltretiranju i šikaniranju. Osjećamo se užasno što Noleta zovu pritvorenikom, što ga tretiraju kao najgoreg kriminalca, valjda s namjerom da pokažu šta sve oni mogu ukoliko se neko, pa makar to bila i najpoznatija sportska zvijezda, usprotivi njihovim kretenskim propisima. Misle da će na taj način u ljudima razviti strah, još goru paniku, a onda i dodatnu poslušnost, pa će moći da se ponašaju kao čobani koji disciplinuju stado. E, little tomorrow!

Ne shvataju da je Novakov čvrsti stav zapravo vjetar u leđa, svijetlo na kraju tunela i nada za dio svijeta koji nema mogućnost da izvan svog kruga iznese mišljenje. Novak je sada sinonim za prkos, hrabrost i slobodu, on je sve ono što mentalne gnjide nikad neće biti.

Noćas ćemo odbrojavati minute i čekati odluku kengura. Kakva god da bude, ne može nas učiniti tužnima jer će Nole u svakom slučaju biti pobjednik. A oni to znaju, pa se u nastojanju da se iskobeljaju iz mreže u koju su upali, sve više zapetljavaju. Umno nezdravi  će biti superiorni samo u očima sličnih sebi, a u suštini će biti mega-gubitnici.

Novak će ih posmatrati sa visine, čak i ako ga sa lisicama na rukama budu sproveli do aviona. Otići će kao pobjednik iz Melburna, sa peharom, ili bez njega, svejedno je. A SKOTovi to znaju! Nakon ovog slučaja, karte će se svuda u svijetu drugačije dijeliti jer je Novak Đoković zapalio iskru slobode u normalnim ljudima. A svako, kad stane pred ogledalo, zna kojoj kategoriji pripada!

 

Post Author: Rtvm2020