Održana svečanost povodom Dana Opštine Knjaževac

Knjaževac 18/05/2022

 

Uz intoniranje himne „Bože pravde“, u utorak 17.maja. u velikoj sali Doma kulture otpočela je svečana akademija povodom Dana opštine Knjaževac. Nakon prikazivanja filma o opštini Knjaževac prisutnim sugradjanima obratio se Predsednik Privremenog organa opštine Knjaževac, Milan Đokić.

„Cilj svih nas jeste da Knjaževac postane grad u kome će živeti srećni, zadovoljni, pristojno plaćeni ljudi čija će deca ići u uredjene vrtiće, uredjene osnovne i srednje škole, gde će ta ista deca moći nakon završenog školovanja imati pristojno plećene poslove, da budemo grad u kome će mladi ostajati u kome će i oni koji su otišli početi da se vraćaju i u koji će dolaziti i oni iz drugih krajeva. Takvih primera ima, nije ih tako malo, ali mi želimo da ti primeri postanu trendovi. želimo da nas bude više, da budemo srećni i to je nešto što je vizija Knjaževca“ – rekao je Milan Đokić predsednik Privremenog organa.

Tradicionalno, na svečanosti uručene su Majske nagrade i zahvalnice zašlužnim gradjanima:

  • Počasni gradjanin Knjaževca – predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković. Zavičajnom muzeju Knjaževac uručena je Majska nagrada kao najboljem muzeju u 2021.godini. Majsku nagradu dobio je i Zoran Pavković – privrednik. Zahvalnice povodom Dana opštine dobili su: Unops kancelarija ujedninjenih nacija, Knjaževački klub Branko Miljković i Ivica Stamenković – vatrogasac. Nagrada za životno delo deodeljena je dr Danijeli Milošević.

(Izvor: Opština Knjaževac)

Post Author: Rtvm2020