MUP: Pojačana kontrola saobraćaja za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika

Knjaževac 21/04/2022

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, uprave saobraćajne policije, sprovodiće akciju pojačane kontrole – učesnika u saobraćaju u periodu od 21.aprila do 3.maja.2022.godine. Akcija se sprovodi kako bi se tokom predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika, kada se očekuje povećan broj vozila na putevima, očuvala bezbednost u saobraćaju.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, kao što su prekoračenje brzine kretanja vozila, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoakivnih supastanci, nekorišćenje sigurnosnih pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje. Policija će takodje kontroliati vozače motorcikala i mopeda.

Svi kontrolisani vozači biće alkotestirani, a prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, kontrolisaće se da li vozač i putnici koriste sigurnosne pojaseve.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika.

(Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije – zvanična strana)

Post Author: Rtvm2020