“Ne prljaj. Nemaš izgovor” – ekološke radionoice u Knjaževcu

Knjaževac 09/06/2022

 

SBB fondacija je u saradnji sa Društvom za zaštitu o proučavanje ptica Srbije, započela novi projekat pod nazivom “Učimo od prirode”, koji se sprovodi u okviru programa “Ne prljaj. Nemaš izgovor”, a sve u cilju zaštite životne sredinie. Radionica je sprovedena I u prostorijama Osnovne škole “Dimitrije Todorović Kaplar”.

Projekat se organizuje u želji da učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola,  na zabavan način usvoje dodatna I praktična znanja o prirodi I njenom očuvanju. Tema svih radionica je priroda koja nas okružuje, a svaka radionica sastoji se od  tri dela: Priroda koju vidimo, Priroda koju čujemo i Priroda koju osećamo. Na ovaj način želimo da motivišemo decu da istražuju svoje neposredno okruženje, uključujući sva svoja čula i da ih inspirišemo da daju svoj lični doprinos u očuvanju životne sredine. Radionica je organizovana u cilju da deca kroz edukaciju aktivno učestvuju, pitaju I budu radoznala.

Radionice će se održavati u školama do kraja ove školske godine, dok će se tokom raspusta projekat nastaviti unutar letnjih kampova u prirodi. Nakon toga se  projekat „Učimo od prirode“ opet vraća u školske učionice i školska dvorišta ili obližnje parkove.

Post Author: Rtvm2020