“Tajna bakinog tavančeta” na velikoj sveni Doma kulture od 05.oktobra

Knjaževac 23/09/2022

 

Predstava “Tajna bakinog tavančeta” pozorišta “Peron  9 i ¾“ biće odigrana na velikoj sceni  knjaževačkog Domu kulture u sredu 05. oktobra, sa početkom od 12 časova.

“Tajna bakinog tavančeta” jeste dinamična  komedija za decu koja na zanimljiv način predstavlja  troje najboljih durgara (Bora-fora, Daca-faca, Neško-smeško), koji na bakinom tavančetu otkrivaju čarobni sanduk sa bakinim skrivenim stvarima. U njemu pronalaze i čarobni štapić, kojim uspevaju da pokrenu magiju i “ožive” stare predmete, slike i instrumente, kao i poznate dečje junake koji su se zatekli u čarobnom sanduku.

Vremenom štapić izmiče njihovoj kontroli, što stvara niz komičnih situacija. Osim brojnih pesama i izuzetno duhovitog teksta, predstava sjajno komunicira sa decom i na pitak način im šalje brojne poruke o lepom ponašanju, druženju, kao i o važnosti higijene i tolerancije. Iz starog sanduke tako izlaze i “stare vrednosti” koje su već pomalo zaboravljene.

Dinamičnu i duhovitu komediju koja  će uz zanimljive muzičke sekvence, koreografije i odličan tekst držati pažnu najmladjih tokom cele predstave, na knjaževačku scenu donosi Darko Joksimović tekstopisac i režiser, a uz pomoć glumaca: Petara Karapandžića, Ljiljane Joksimović i Darka Joksimovića.

Ulaz je slobodan.

 


 

Post Author: Rtvm2020