,,PREVENCIJA: ODRŽIVA VIZIJA ZDRAVLJA

Bolje sprečiti nego lečiti
“Bolje sprečiti nego lečiti” je izreka koja naglašava važnost preventivnih mera i opreza u odnosu na reagovanje nakon što se problem već javi. Ova izreka se često koristi u kontekstu zdravlja, bezbednosti ili upravljanja rizicima, sugerišući da je efikasnije i mudrije preduzeti mere kako bi se sprečio problem ili bolest nego se kasnije baviti njihovim lečenjem ili rešavanjem.
Galenika daje veliki doprinos kao najstarija farmaceutska kompanija u regionu i ima za cilj da obezbedi lekove koji pomažu u prevenciji i lečenju različitih bolesti i stanja kroz.
Prevenciju: prevencija određenih bolesti ili stanja. Kao sto je vakcina mogu pomoći u zaštiti od infektivnih bolesti poput gripa ili dečje paralize.
Lečenje ranih simptoma: Ako se bolest leči na početku kada su simptomi blagi ili se bolest tek razvija, lekovi mogu pomoći u kontroli simptoma i sprečavanju može doprineti smanjenju upale I da se bolest pogorša ili proširi.
Održavanje zdravlja: U proizvodima poput dodataka ishrani ili lekova za kontrolu hroničnih Lekovi pružaju efikasno lečenje simptoma različitih bolesti i stanja,mogu biti korisni u održavanju opšteg zdravlja i prevenciji nedostataka određenih nutrijenata u ishrani. Pruzajuci dodatne vitamine, minerale, ili druge hranljive sastojke koji su važni za optimalno funkcionisanje organizma. Lekova za kontrolu hroničnih stanja, su lekove za lečenje hipertenzije, dijabetesa, astme, artritisa i drugih stanja koja zahtevaju redovno lečenje radi kontrole simptoma i sprečavanja komplikacija.

Post Author: Rtvm2020