27. aprila potpisan je ugovor o realizaciji projekta „Podrška lokalnom razvoju kroz nove usluge za nezaposlene mlade“.

U zgradi opštine u sali za opštinsko veće 27. aprila potpisan je ugovor o realizaciji projekta „Podrška lokalnom razvoju kroz nove usluge za nezaposlene mlade“.
“Na naše veliko zadovoljstvo danas nastavljamo saradnju sa međunarodnom organizacijom za migracije. Potpisali smo ugovor o sprovođenju novog projekta koji će biti finansiran od švajcarske razvojne agencije SDC. Suština projekta je formiranje trening centra u opštini Knjaževac za praktičnu i teorijsku obuku. Mi ćemo u okviru realizajecije programa raditi najdirektnije i sa privrednicima, gde ćemo obuke sprovoditi iz dela oblasti privrede kog najviše ima u Knjaževcu, a to je drvoprerađivačka industrija, obućarska i tekstilna. Vrednost projekta je oko 120.000 švajcarskih franaka, učešće donatora je oko 95.000, ostalo je učešće opštine. Mi čemo pored samih obuka napraviti i mehanizme kako će se ljudi prijavljivati. Partneri na lokalu će nam biti Centar za socijalni rad i Centar za strategiju i integraciju roma, pa ćemo takođe obratiti pažnju i na društveno osetljive grupe. “ – kaže Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine.
Inicijativa pokrenuta u Knjaževcu deo je globalnog projekta “Migracije u funkciji održivog razvoja” koji sprovode IOM i UNDP u Srbiji , a finansira SDC.
“To je četvorogodišnji projekat na globalnom nivou. Sprovodi ga Međunarodna organizacija za migracije. Sprovodi se u 11 zemalja, a osnovni cilj programa je da se unaprede i iskoriste beneficije migracija. Osim ovih 11 zemalja uključujući i Srbiju u kojoj su glavni partneri Komesarijat za izbeglice i migracije, Ministarstvo rada i zapošljavanja i Ministarstvo omladine. Na lokalu ćemo raditi u tri opštine. U Knjaževcu, Prokuplju i Ivanjici. Ceo program ima sektorski fokus i odnosi se na zapošljavanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu .” – istakla je Petrović projektni menadžer.
https://www.youtube.com/watch?v=WVr9259perY

Post Author: Rtvm2020

Leave a Reply