Skupština Udruženja novinara Srbije za predsednika izabrala Živojina Rakočevića

U NOVOJ UPRAVI I DVOJE TIMOČANA

Beograd, maj 2021.

Na Skupštini novinara Srbije, održanoj krajem maja u Beogradu, za novog predsednika izabran je Živojin Rakočević, član novinarskog udruženja sa Kosova i Metohije, a nakon drugog glasanja, izabrana je i nova uprava od 40 članova među kojima su i novinari iz Timočke Krajine, Jovanka Stefanović Stanojević iz Negotina i Darinka Mihajlović iz Zaječara.

Skupština je protekla u napetoj atmosferi među 600 delegata, najviše do sada. Najviše uzbuđenja bilo je oko predloga za predsednika, kako bi najzad bilo odlučeno da se na glasanje izađe sa dvojicom kandidata. Rakočević je pobedio sa 23 glasa razlike dosadašnjeg predsednika Radomirovića. Zbog dvojnih glasačkih listića u dva slučaja, sutradan je ponovljeno glasanje za novu upravu, Nadzorni odbor I Sud časti.

Jedan broj delegata smatrao je da se u novu upravu i na funkcionerska mesta mogu jedino da biraju kandidati – profesionalni novinari, a ne oni kojima je to sporedna delatnost. Mislilo se, pre svega, na Živojina Rakočevića, upravnika Doma kulture u Gračanici i na Jovanku Stanojević, upravnicu Doma kulture u Negotinu. Preovladalo je mišljenje da oni nisu u sukobu interesa.

 

U radu Skupštine iz Timočke Krajine najviše je učestovalo novinara iz Bora, Zaječara, Negotina i Knjaževca. Zvonko Damnjanović, vlasnik Medija centra Bor i glavni urednik Knjazevačkih novina predložio je da se nova uprava, zbog efkasnosti u radu, ponovo bira za godinu dana. Ipak, preovladalo je mišljenje  da se ponovo glasa drugog dana rada Skupštine. Tako je u novu upravu izabrano dvoje novinara iz istočne Srbije, što je prvi put u poslednjih nekoliko decenija.

 

Generalni sekretar Udruženja, Nino Brajović uručio je novinarske legitimacije novinarkama  radio televizije “M”- Novih Knjaževačkih novina, Andjeli Petrović i Anji Radenković. (K.N.)

Na fotografijama: Saradnici RTV “M” – Knjazevackih novina sa novim predsednikom Udruženja, Živojinom Rakočevićem. Snimili: M.Zdravić i Z.Damnjanović

Post Author: Rtvm2020

Leave a Reply