11. sednica Skupštine opštine Knjaževac

Na sednici skupštine opštine Knjaževac, održanoj 03. juna sa početkom u 10 časova prisustvovali su predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, zamenik predsednika opštine Branislav Josifović, pomoćnici predsednika opštine, članovi opštinskog veća, načelnik opštinske uprave i predstavnici javnih preduzeća i ustanova. Odbornici su razmatrali i usvojili izveštaj o održanim izborima za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Knjaževac. Po ovoj tački dnevnog reda sa govornice se obratio Marko Ristić (izvestilac) i saopštio da su izbori za Savet mesnih zajednica bili uspešni, osim u mesnoj zajednici Aldinac, jer kandidati nisu prikupili dovoljan broj glasova.

Tokom diskusije reč je uzeo i predsednik opštine Milan Đokić. “ Mislim da je dobro što se veliki broj naših sugrađana kandidovao. Drago mi je što su se za savete sada javljali i mlađi ljudi, ljudi koji imaju volju.Izabrano je 383 kandidata. To je jedna nova snaga, jedna nova energija.”- istakao je Đokić.

Razmatrani su i usvojeni predlozi o usvajanju Plana razvoja opštine Knjaževac, Strategije razvoja opštine Knjaževac i Strategije za unapređivanje pedagoškog vaspitanja. Prihvaćen je predlog rešenja i imenovan je novi vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad “dr Mihajlo Stupar” u Knjaževcu. Donešen je Operativni plan odbrane od poplava, od voda II reda opštine Knjaževac za 2021. godinu. Predlog odluke o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini opštine Knjaževac Mesnoj zajednici Rgošte razmatran je i usvojen. Takođe je usvojen i predlog o izmeni i dopuni Odluke o izradi Plana detaljne regulacije prve faze cevovoda i pratećih objekata vodosnabdevanja deonica ”Zubska reka- Jabučko ravnište”, a data je i saglasnost na Statut Javnog komunalnog preduzeća “Standard” Knjaževac.

 

Post Author: Rtvm2020

Leave a Reply