Besplatno banjsko lečenje za 128 penzionera iz Knjaževca

Knjaževac 16/06/2022

 

Konkurs, Fonda za penziono I invalidsko osiguranje Srbije, koji se odnosi na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno – klimatskim lečilištima, zatvoren je 21.aprila.

Besplatna rehabilitacija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima traje 10 dana. Pravo na prijavu  imali  su korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija penzija iznosi do 30.978 dinara.

Nakon završetka konkursa, na oglasnim tablama penzionerskih organizacija, odnosno Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije „Nezavisnost”, kao i oglasnim tablama svih organizacionih jedinica Fonda PIO, objavljene su preliminarne rang liste.

Na adresu Udruženja penzionera iz Knjaževca pristiglo je 210 prijava, od čega 30 ne ispunjava opšte uslove za odlazak u banje (podnosioci prijave već su koristili banjsko lečenje ili imaju stranu penziju) i oni nisu rangirani, dok je 52 penzionera ispod crte. To znači da su rangirani, ali da zbog ukupnog broja penzionera koji Fond PIO šalje na banjsko lečenje, ne ispunjavaju uslove.

Na konačnoj rang listi, koja je 7.Juna istaknuta u Udruženju penzionera, našloo se 128 korisnika penzija sa teritorije Opštine Knjaževac.

Post Author: Rtvm2020