Od 23. do 30. septembra u Knjaževcu – “Evropska nedelja sporta”

Knjaževac 20/09/2022

 

I ove godine, po osmi put širom Evrope biće realizovana Evropska nedelja sporta – dogadjaj pokrenut od strane Evropske komisije koji za cilj ima podsticanje gradjana da se bave fizičkom aktivnošći bez obzira na godine ili fizički spremnost.

Tokom evropske nedelje sporta organizuju se mnogobrojim dogadjaji na nacionalnom i lokalnom nivou. Ove godine pod sloganom „Be active“, naš grad biće veliko igralište, a s obzirom na dobru sportsku infrastrukturu, Knjaževčani će imati priliku da uživaju  u sportskim aktivnostima na Gradskom stadionu, bazenu “Banjica”, ulicama grada, platou Doma kulture i Babinom zubu.

Na Gradskom stadionu biće realizovan otvoreni trening u fudbalu za dečake i devojčice, a otvoreni čas fitnesa na platou Doma kulture. Rolerijada i biciklijada biće na ulicama grada, dok će  košarka, odbojka, vaterpolo, odbojka na pesku i igre bez granica biti organizovane na bazenu “Banjica”.

Na Babinom zubu, ljubitelje adrenalina očekuje planinarenje i paraglajding. Festival sporta biće na platou Doma kulture, a sportski izazov – Sport za sve na ulicama grada.

Poslednjeg dana Evropske nedelje sporta biće održana edukacija trenera i profesora u Regionalnom centru za edukaciju.


(Izvor: Knjaževačka horonika)

(Foto: Evropska nedelja sporta – zvanična strana)

Post Author: Rtvm2020