Učenici Tehničke škole obeležili Evropski dan jezika

Knjaževac 29/09/2022

 

Učenici i profesori Tehničke škole Knjaževac, su i ove godine tradicionalno obeležili još jedan Evropski dan jezika i to pod sloganom “Učimo jezike da bi nam ljudi bili bliži, a putevi daleki!“.

Nizom aktivnosi koji su osmislili nastavnici srpskog i engleskog jezika, 26. i 27.septembara učenici od prvog od četvrtog razreda Tehničke škole su na zabavan način podsetili na važnost učenje kako maternjeg tako i stranih jezika.

  • Učenički timovi pet odeljenja 1. i 2.razreda su učestvovali u kvizu iz poznavanja osobenosti evropskih jezika. U neizvesnoj borbi pobedu je odneo tim učenika odeljenja II/3.
  • Učenici III1 i IV3 su se individualno nadmetali u kvizu „Jezičke zanimljivosti“. Pobednici su Milan Dimitrijević III1 i Vuk Sretenović IV3.
  • Podizanjem svesti o značaju učenja jezika bavilo se odeljenje IV4. Oni su pripremili letke odgovarajuće sadržine i podelili građanima našeg grada.
  • U tradicionalnoj aktivnosti KREDčenje učestvovala su odeljenja III3, III4, IV2 i IV4. Oni su na raznim evropskim jezicima kredama ukrasili prilaz školi rečima ljubavi, radosti, prijateljstva, znanja, sreće…
  • Članovi sekcije engleskog jezika EnArting su pripremili i sproveli anketu sa ciljem da se ispita koliko naši učenici razumeju zašto se ovaj dan obeležava u Evropi i koje su koristi i najbolji načini učenja jezika.

 

Evropski dan jezika je inicijativa koju je u saradnji sa Evropskom komisijom pokrenuo Savet Evrope 2001. godine. Od tada se ovaj dan obeležava širom Evrope 26. septembra svake godine, I jedna od glavnih poruka ovog dana jeste da je znanje jezika pravo I potreba svih ljudi.

 


(Izvor / Foto: Tehnička škola Knjaževac – zvanična strana)

Post Author: Rtvm2020