Knjaževački gimnazijalci kroz inovativne radionice obeležili Evropski dan jezika

Knjaževac 30/09/2022

 

U okviru obeležavanja Evropskog dana jezika, u knjaževačkoj Gimnaziji organizovan je “Lov na jezičko blago”.

Ove godine učenici knjaževačke Gimnazije su imali priliku da se oprobaju u novoj inovativnoj radionici kroz koju su imali zadatak da, prateći uputsta i instrukcije, stižu na predvidjena odredišta, gde su ih čekala pitanja iz oblasti kako stranih tako i maternjeg jezika.

Učenicima su samo tačni odgovori omogućavali napredak i pronalaženje novog lokaliteta. U ovoj edukativnoj igri, učenici su morali da pokažu svoje jezičko znanje, ali i kreativnost, snalažljivost, asocijativno povezivanje pojmoja kao i fizičku spremnost i brzinu.

Kao najuspešnija, medju svim izuzetno posvećenim i angažovanim ekipama, istakla se ona koja je “lovila” u sastavu: Valentina Ranđelović 1/1, Ena Nikolić 2/2, Tadija Micić 3/3, Sandra Lazarević 4/2 i Mihajlo Ristić 4/2.

Evropski dan jezika je inicijativa koju je u saradnji sa Evropskom komisijom pokrenuo Savet Evrope 2001. godine. Od tada se ovaj dan obeležava širom Evrope 26. septembra svake godine, i jedna od glavnih poruka ovog dana jeste da je znanje jezika pravo i potreba svih ljudi.

 


(Izvor / Foto: Knjaževačka Gimnazija – zvanična strana)

Post Author: Rtvm2020