Brojne medalje za Powerlifting klub “Knjaževac” na prvenstvu u Trsteniku

Knjaževac 03/20/2022

 

Proteklog vikenda u Trsteniku, održano je Seniorsko prvenstvo Srbije u Bench Press-u, bez opreme – klasik i sa opremom – EQ, na kome je nastupilo oko 60 takmičara iz čitave Srbije.

Predstavnici knjaževačkog Powerlifting i body building sportskog kluba “Knjaževac” nastupili su na takmičenju i prikazali svoju odličnu spremnost i talenat, pa se tako ni ovog puta nisu vratili praznih ruku.  Za knjaževački klub nastupilo je sedmoro takmičara, osvojene su ukupno tri zlatne i jedna srebrna medalja, što je doprinelo da klub osvoji pehar za ekipno prvo mesto na prvenstvu Srbije.

Po kategorijama osvojene su sledeće medalje:

U disciplini bench press klasik (bez opreme) nastupili su:

Ivana Zivković u open kategoriji do 84kg. osvojila je srebrnu medalju. Marija Rakić u open kategoriji do 69kg. osvojila je pored veoma jake konkurencije šesto mesto. Dušan Petrović u open kategoriji do 93kg. osvojio je četvrto mesto.

U disciplini bench press EQ (sa opremom) nastupili su:

Aleksandar Zivković u open kategoriji do 93kg. osvojio je zlatnu medalju. Denis Aleksić u open kategoriji do 74kg. osvojio je zlatnu medalju. Stefan Ilić u open kategoriji do 93kg sa opremom nažalost nije uspeo da ostvari plasman zbog povrede.

U disciplinu bench press za OSI takmičare:

Srdjan Ristić u kategoriji do 83kg. open osvojio je zlatnu medalju.

– Odlazak sportista na ovo prvenstvo pomogli su Lokalna Samouprava i Sportski Savez Knjazevca.

 


(Izvor: Dalibor Ilijić – trener Powerlifting i body building kluba “Knjaževac”)

Post Author: Rtvm2020