U Sokobanji sutra, info sesija EU PRO + projekta

Knjaževac 11/10/2022

 

U okviru EU PRO Plus programa, sutra 12. oktobra, u hotelu “Sunce” u Sokobanji, biće održana info – sesija o javnom pozivu za unapredjivanje poslovne infrastrukture u 99 lokalnih samouprava u regionima Šumadije, Zapadne, Južne i Istočne Srbije, za koji je Evropska unije odredila finansije u iznosu od 4,8 miliona evra.

Cilj projekta jeste razvoj poslovne infrastrukture u svrhu obezbeđivanja uslova za nova ulaganja u proizvodnju, usluge i turizam i otvaranja novih radnih mesta. Lokalne samouprave uključene u EU PRO Plus program mogu da konkurišu projektima izgradnje ili rekonstrukcije, infrastrukturnog opremanja industrijskih zona, naučno-tehnoloških parkova, biznis-inkubatora, turističkih zona, kao i projektima izrade tehničke dokumentacije u svrhu razvoja poslovne infrastrukture.

Javni poziv će se sprovesti u dve faze, tako što se u prvoj fazi podnosi koncept predloga projekta, dok druga faza podrazumeva podnošenje kompletne prijave ali samo za one podnosioce čiji je koncept pozitivno ocenjen u prvoj fazi.

Više informacija o javnom pozivu možete pogledati OVDE  .

Post Author: Rtvm2020