Konkurs za raspodelu paketa socijalne pomoći najugroženijim penzionerima

Knjaževac 13/10/2022

 

Fond PIO je, prema Pravilniku o društvenom standardu penzionera, odvojio određena sredstva i raspisao konkurs za raspodelu paketa socijalne pomoći najugroženijim penzionerima.

Uslovi konkursa su da penzioner ima prebivalište na teritoriji opštine Knjaževac, da mu penzija nije veća od 16.004 dinara i da je to jedini prihod u domaćinstvu (ako domaćinstvo broji više članova).

Prednost za ovaj vid pomoći imaju stariji penzioneri, a konkurs važi za celu opštinu Knjaževac. Penzioneri ne moraju da budu članovi Udruženja, a pravo imaju korisnici svih penzija: porodične, starosne, invalidske.

“Prijem će biti do 5. novembra, a uz prijavu potrebno je podneti ček od penzije, ličnu kartu i potrebno je potpisati izjavu po broju članova domaćinstva (zbog uslova da je to jedini prihod u domaćinstvu). Komisija zaseda odmah i u roku od nekoliko dana pravi preliminarnu rang listu na koju ima pravo prigovora svako ko smatra da nije dobro bodovan i vrši se raspodela paketa”, rekao je Radomir Veljković, predsednik Udruženja penzionera iz Knjaževca.

Paketi su u vrednosti od oko 3. 000 dinara i sadržaće najosnovnije životne namirnice i sredstva higijene, odnosno ono što nije podložno kvarenju.

“Ovo je treća godina kako se paketi dele na teret fonda PIO. Imali smo prošle i pretprošle godine, a pakete je dobilo preko 150 penzionera. Svake godine oko 300 penzionera obuhvaćeno je ovom vrstom pomoći”, kazao je Veljković za Knjaževačku hroniku.

U okviru socijalne pomoći za najugroženije penzionere, Udruženje penzionera u dogovoru sa Crvenim krstom Knjaževac, jednu trećinu kontigenata socijalne pomoći (sredstva higijene i namirnice) raspoređuje po dispoziciji Udruženja, a ono upoređuje spiskove kako bi svi kojima je ovaj vid pomoći dragocen, ostvarili pravo.

Rang lista biće istaknuta na oglasnoj tabli Udruženja, a rok za žalbe je 15 dana.


Izvor: ( Knjaževačka hronika)

Post Author: Rtvm2020